Hírek
2014.05.14.

Miskolci máltaiak elismerése

Miskolc város napján a Máltai Szeretetszolgálat több önkéntesét és segítőjét is kitüntette az önkormányzat. A Miskolci Nemzeti Színházban tartott ünnepi közgyűlésen a város díszpolgára lett dr. Kiss Ákos gyereksebész főorvos, aki az Észa-Magyarországi Régió határon túli magyar gyerekekért indított akcióinak rendszeres résztvevője. Az elismerésekről Szekeres Gábor nyugalmazott régiótitkár küldött képes beszámolót.

Május 11 Miskolc város napja. Ünnepi közgyűlésen ekkor adják át kiemelkedő polgáraiknak munkásságát elismeréséül a díjakat. Ebben az évben a város díszpolgára lett dr. Kiss Ákos gyermeksebész főorvos, aki odaadással és alázattal segítette a határon túli magyarokért folytatott munkánkat. Részt vett az „Összetartozunk” táborainkban, ahol nem csak önkéntes tábori orvos volt, hanem meghallgatta a gyerekek örömét és baját, lelki támaszt nyújtott nekik. Kétkezi munkájával segítette a bethlenszentmiklósi máltai játszótér felépítését, támogatókat kutatott fel.

Az idén a kitüntetettek között van Mikolai Vince főesperes diósgyőri plébános, az ÉMR lelki vezetője, aki tudományos tevékenységéért, a szegények szolgálatáért és közösségszervező munkájának elismeréséül.

Miskolc város Nívódíját kapta Herpainé Velkey Klára a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium magyar-ének-zene szakos tanára, aki eseményeinken nagy örömmel vesz részt kórusával, így áprilisban a 25 éves jubileumi ünnepségünkön.

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje