Hírek
2013.10.21.

Elhunyt Szentgyörgyváry Károly

Október 20-án este 20.40.kor hosszan tartó betegség után elhunyt Szentgyörgyváry Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője. Az alábbiakban a pécsi csoport és a Dél-Dunántúli Régió közös búcsúztatója olvasható.

Karcsi hazament!

Szentgyörgyváry Károly - volt Ferences diák, majdan mentős, csodálatos családapa nagyszerű családdal, 18 éve a Dél-Dunántúli Régió vezetője - hazament. Hazament ahhoz a Gondviselő Istenhez, akiben egész életében töretlenül hitt, aki nagyszerű feladatokkal küldte őt a világba, és amely feladatokat ő töretlenül meg is valósított.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának alakulásától kezdve nagyon aktív tagja volt, a gyerekcipőben járó csoportot segítette II. János Pál pápa pécsi látogatásakor, akkor még mint mentős.
Összefogta és 1995 óta vezette a régió csoportjait, igazi máltai, keresztény segítő lelkülettel és nagyon gyakorlatias intézkedésekkel.

Betegsége egy éve támadta meg, de a műtét, kezelések elviselése mellett is emberfeletti munkát végzett a Szeretetszolgálat pécsi - Janus Pannonius utcai - épületének felújításában. Szomorú, hogy az elkészült, gyönyörű házrészre éppen a fekete zászló került ki elsőként.

Karcsi lelke mélyéig igazi hívő keresztény és igazi tevékeny máltai volt. Hiányozni fog, csaknem pótolhatatlan.

Emlékezzünk rá hálával, szeretettel, nem feledve mi mindent tett értünk is!

Kérjük vigyázzon máltai életünkre is, égi hazájából.

Karcsi, köszönjük, pihenj békében!


Pécs, 2013. október 21.

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje