Hírek
2013.10.18.

Komáromiak kirándulása az állatkertbe

A Fővárosi Állatkertbe látogattak el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálat integrált intézmény ellátottjai, ahol az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége által 22. alkalommal megrendezett „Sérült gyermekek napján” vettek részt.

A komáromi máltai intézmény gondozottai sok állatkerti állattal ismerkedhettek meg, a látogatás lebonyolítását önkéntesek segítették. A kirándulás részeként a népes csapat számos izgalmas programban is részt vett, hiszen a BRFK Bűnmegelőzési Csoportjánál ismereteket szerezhettek a biztonságról, a rendőrség munkájáról, az OTP fogászati buszán prevenciós szűrést vehettek igénybe, a Cserkei Motorosokk Egyesület szervezésében pedig chopper motorokra lehetett felülni. A kétkerekű járműveket a mozgássérült ellátottak is nagy örömmel próbálták ki.

A kirándulást követő napokban az intézményben még sokáig téma volt az állatkertio kirándulás, sokat beszélgettek a látottakról, és különös hangsúlyt kapott az otthonukban tartott állatok gondozása, és az állat-tartás felelőssége is.

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje