Hírek
2013.09.24.

Tarnabodi gyermekek látogattak az állatkertbe

Hátrányos helyzetű gyermekek tettek kirándulást a Fővárosi Állatkertben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR együttműködésének köszönhetően. A tarnabodi iskolásoknak lehetőségük nyílt megsimogatni és megetetni a hazai állatvilág sztárjait, például a mókust, a sündisznót és az uhut, majd látogatást tettek a többi népszerű állatnál is. Az állatkerti séta során a tarnabodiakat nemcsak a matricás albumok főhőse, Garfield, hanem az állatkert szakértői is várták.

Az állatkerti látogatás kapcsán Rományi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden olyan lehetőséget megragad, amely a társadalom peremére szorult közösségekben élő gyermekek előtt egy kicsit tágítja a világot. Hangsúlyozta: minden új élmény, minden új találkozás kibont egy téglát abból a láthatatlan falból, ami a leszakadó telepeken élő családokat körülveszi.

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza. Amikor felmerült a lehetősége annak, hogy az állatkertben a SPAR vendégül tud látni egy gyermekcsoportot, nem volt kérdéses, hogy a Szeretetszolgálat által működtetett tarnabodi iskola hátrányos helyzetű tanulóit fogjuk meghívni – mondta Fehér István, a SPAR kommunikációs vezetője. Hozzátette: olyan gyermekekről van szó, akik hátrányos helyzetüknél fogva még nem jártak állatkertben, így nem volt lehetőségük autentikus környezetben sem ismereteket szerezni, sem kikapcsolódni.

Az ismeretterjesztő programokat közös fotózás és a SPAR ajándékcsomagjai tették teljessé.

PDF | nyomtatás | oldal teteje