Hírek
2009.06.09.

Segítünk a viharkár károsultjain

Első segélyszállítmányunk megérkezett Márokpapira A június 7-i jégverés által érintett 33 település bejárását követően elhatároztuk, hogy elsősorban a 453 lakosú beregi Márokpapi viharkárosultjain segítünk.

Első segélyszállítmányunk megérkezett Márokpapira

 
A június 7-i jégverés által érintett 33 település bejárását követően elhatároztuk, hogy elsősorban a 453 lakosú beregi Márokpapi viharkárosultjain segítünk. Az ukrán határhoz közeli településen 213 magántulajdonban lévő épület károsodott. Sok idős, egyedül álló kisnyugdíjas él itt, ahol a 2001-es nagy beregi árvíz is pusztított.
 
A településen befejeződött a kárfelmérés és megkezdődött a sérült épületek helyreállítása. Építőanyagokat vásárolunk és szétosztjuk azoknak, akik nem képesek a szükséges önerőt előteremteni lakóházuk tetőszerkezetének kijavításához..
 
2009. július 3-án megérkezett Márokpapira első szállítmányunk, amely magánszemélyek adományából származó, jó állapotú bontott, illetve építkezésből megmarad új cserepet és palát tartalmazott. Kartalon és Makláron élnek azok, akik természetben ajánlották fel építőanyagukat. Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy Tóth Ilkó Mihály polgármester úr Kartalon a rakodáshoz felajánlotta a közmunkások segítségét.
 
 
 
 
Két budapesti óvoda és az Alex Fémbútor Kft jóvoltából társasjátékokat és mesekönyveket vihettünk a település óvodásainak, mert a jégeső betörte a helyi óvoda összes ablakát és használhatatlanná váltak a papírból készült játékok, könyvek.
 
Az óvoda épülete Márokpapiban.
 
 
 
 
 
Nagyobb mennyiségben vásároltunk a gyártótól palát, amely hamarosan szintén megérkezik, ebből juttatunk Nyírtura károsultjainak is.
 
Kérjük segítse akciónkat!
 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat viharkár áldozatainak megsegítésére

MKB Rt. 10300002-20102898-70383285

Köszönjük!
 
Bankkártyája felhasználásával is segíthet, azonnal adományozhat!

Képek a vihar okozta károkról
PDF | nyomtatás | oldal teteje