Hírek
2013.08.23.

Esztergomi kirándulás

A budapesti Belvárosi Hajléktalan Centrum intézményeit rendszeresen látogató vendégek közül tizenkét ember vehetett részt egy egynapos kiránduláson, amelyhez a VI. kerületi önkormányzat anyagi támogatást nyújtott.

Tizenkét hajléktalan ember kirándulását szervezte meg Esztergomba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy sikeres, a Terézvárosi Önkormányzat által meghirdetett pályázat segítségével. Ebből a pénzből telt egy kisbusz bérlésére, és arra, hogy a Belvárosi Hajléktalan Centrum intézményeinek munkatársai bőségesen csomagoljanak ennivalót és üdítőket az útra. Az augusztusi kánikula ellenére a fedél nélkül élő emberek igazi turistaként, fáradhatatlanul bejárták a várost, a Bazilikát az altemplomtól a kupoláig, a Duna partot, a belvárost, és amit csak lehetett, mindent megnéztek. Ha csak egy napra is, de talán sikerült felejthetetlen élményt szerezni számukra.

Részletek a kirándulást megszevező Fodor István intézményvezető beszámolója:

A Terézvárosi Önkormányzatnál nyert pályázat segítségével 2013.08.02-án lehetőségünk volt ellátogatni Esztergomba, és megtekinteni a Bazilikát, az altemplomtól egészen a kupoláig.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a belépő finanszírozásával járult hozzá a program megvalósulásához. A projekt költségvetéséből béreltünk egy huszonegy személyes Mercedes kisbuszt és vásároltunk kiváló minőségű háromszög szendvicseket, 100%-os gyümölcsleveket és ásványvizeket.

Ezen a kiránduláson a Belvárosi Hajléktalan Centrum intézményeiben megforduló ügyfelek közül tizenkét főt választottunk ki, akiket két az intézményben dolgozó munkatárs kísért el. A nagy hőség ellenére is sikerült felejthetetlen élményt szerezni a programban résztvevőknek.

PDF | nyomtatás | oldal teteje