Hírek
2013.05.29.

Új szolgáltatás a máltai játszótéren

A Nemzetközi Gyermeknapon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Óbuda Békásmegyer Önkormányzata, a Kultúrmontázs Egyesület, és az Óbudai Platán Könyvtár együttműködésében játszótéri Könyvmegálló nyílt az óbudai Silvanus sétányon működő Máltai játszótéren.
További képekért
klikk
(9 kép)

A nagyon színes, gyerekszemet vonzó Könyvmegálló megnyitásával folytatódott a sikeres olvasásnépszerűsítő program Óbudán, a már egy éve működő szabadtéri ingyenes könyvcserélő helyek után, most a játszótérre látogató gyerekek és szüleik válogathatnak az olvasnivalóból. Bárki vihet könyvet, ha hoz helyette másikat.

Az átadó eseményen Morva Emília a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Varró Dániel író a játszótéri könyvszekrény „örökbefogadó szülője” olvasott fel írásaiból, és könyveiből is elhelyezett párat a polcokon. Megemlítette azt is, hogy a Könyvmegálló létrehozása egyedülálló dolog a világon.

A nagy sikerű felolvasás után Bús Balázs polgármester és a gyerekek bepakolták a polcokra a magukkal hozott és az Óbudai Platán Könyvtár által gyűjtött könyveket. A könyvtár igazgatója, Gyulai Ivánné kiemelte, hogy az első Könyvmegálló a máltai játszótéren nyílt, a következő a Sziget-fesztiválon fog működni, nyáron pedig a Duna-parton a Fellini Kultúrbisztróban létesített Könyvmegállóban négy felolvasó délutánt tartanak a Krúdy-év jegyében.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje