(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » ''Aprókból épül''
''Aprókból épül''


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 
1 és 2 forintos gyűjtő akciója
-  „aprókból épül” -
 a legrászorulóbb családok megsegítésére.
 
 
 
Az ország legnagyobb "perselye" a
WestEnd City Center áruházban.
 
 
„Megvan – kiáltotta -, itt van!
Mennyi is van már? Meg se győzzük olvasni.
Egy-kettő-három-négy-öt… Öt!
Már csak kettő kell.
Mi az, két krajcár, semmi.
Ahon öt van, ott akad még kettő."

 
Móricz Zsigmond: Hét krajcár (1908)
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat éves kampánysorozata keretében, február 8. és március 9. között akciót hirdet „Aprókból épül” címmel, a forgalomból kivonásra kerülõ 1 és 2 forintos érmék begyûjtésére.

Az akció kedvezményezetti irányát az MMSz a legrászorultabb helyzetben lévõ családok adekvát, konkrét, látható és nyomonkövethetõ segítésében kívánja megjelölni. Ennek részletes és kidolgozott metódusa az MMSz rendelkezésére áll.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nem egyszerûen csak forrásteremtõ céllal hirdeti meg akcióját, hanem külön fel szeretné hívni a figyelmet az adott célcsoportra. Azt a pozitív üzenetet kívánja továbbá közvetíteni, hogy összefogással esély van a leszakadók felemelésére, és erre a magyar társadalomban megvan a jószándék és a cselekvõkészség. Ezzel az összefogással valóban aprókból épülhet jövõ, a legrászorulóbbak számára is.

 
Az akció elsõdleges eleme egy Budapesten, a WestEnd City Center legközpontibb terében megvalósuló program. Az MMSz egy dobogón elhelyezett, 60m2-es felületû, Magyarországot formázó gyûjtõhelyen szeretné összegyûjteni az országban erre a célra felajánlott 1 és 2 forintosokat. A kampány további helyszíne
országosan mintegy 350 Máltai Pont. A Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez számos közintézmény, vállalat és magánszemély csatlakozott.
 
 
Adjuk össze apróinkat a legrászorulóbbaknak!
Továbbra is várjuk a jószándékú adományozókat
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
valamennyi fõvárosi és vidéki elérhetõségén,
valamint a WestEnd-ben!
 
 

 
A Magyarországon folyó gazdasági átalakulás következtében számos család kerül a tisztes szegénység állapotából a kezelhetetlen anyagi terhek okozta krízishelyzetbe. Ezeknek a családoknak sok esetben néhány tíz- vagy százezer forintra lenne szükségük ahhoz, hogy ne váljanak tragédiák alanyaivá, áldozatokká. A Szeretetszolgálat a családokkal együtt érzékeli azt, hogy a külsõ hideg, a fûtetlen otthonok, az elégtelen ruházkodás mind-mind komoly veszélyforrást jelentenek a családok és gyermekeik számára.
 


Ugyanilyen veszélyforrást jelent ugyanakkor egy másfajta hideg is, az a fajta elhidegülés és elidegenedés, amit a társadalom elesettjei – szegények, fogyatékkal élõk, elhagyatottak – esetenként megtapasztalnak, és megtapasztalunk velük együtt mi is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat napi tevékenységén keresztül fokozottan érzékeli a legrászorulóbbaknak az élet határhelyzeteiben való lefelé-mozgását, és lehetõségei szerint megpróbál a rendelkezésére álló eszközökkel, az adott helyzetnek leginkább megfelelõ módon segíteni a látókörébe kerülõkön. A mögöttünk álló téli idõszakban, támogatóink segítségével több tucat ilyen családnak sikerült segíteni abban, hogy megkapaszkodjon, és újra erõt merítve haladjon tovább egy kevésbé peremközeli úton.
 

 

A Szeretetszolgálat éves kampánysorozatával azt kívánja üzenni: hiszi, hogy a magyar társadalom tagjai képesek egymásra figyelni, összefogni, és kinyilvánítani szolidaritásukat a legrászorulóbbak irányában, és – mind valós, mind átvitt értelemben – újra melegséget hozni az otthonokba, ezzel együtt közös otthonunkba, Magyarországra.
 


Az 1 és 2 forintos kampányban azt kérjük, hogy partnereink – vállalatok, intézmények és magánszemélyek – adják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatán keresztül ezeknek, a mindenféle hidegtõl sokféle módon szenvedõ családoknak a 2008. február végén egyébként is forgalomból kivonásra kerülõ 1 és 2 forintosaikat. Ezt megtehetik országosan közel 350 Máltai Ponton, illetve az akcióhoz folyamatosan kapcsolódó partnereinknél. Mi vállaljuk, hogy a társadalmi összefogás erejével a következõ évben elérjük a látókörünkbe kerülõ, azon végveszélyben lévõ családokat, akiknek ez a minimális segítség az életet jelenti.
 


„Aki szűken vet, szűken is arat; s aki bőven vet, bőven arat…
Isten elég hatalmas ahhoz,
hogy bőven megadjon nektek minden adományt,
hogy mindig és minden tekintetben bőven ellátva
készen legyetek minden jótettre…
Osztogat, adakozik a szegénynek,
és jósága mindvégig megmarad.
Aki pedig magot ad a magvetõnek és kenyeret táplálékul, megsokasítja vetésteket,és megszaporítja
 jótékonyságotok gyümölcsét.”

Pál apostol Korintusiaknak írt Második Levele

 
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat akciójával kapcsolatban minden további információval és segítséggel szívesen állnak rendelkezésre központi koordinátoraink:
 
 
Központi programiroda:
Sass Gyula Levente, programkoordinátor – 1/3-914-700
 
Közép-Magyarországi Régió (ideértve Budapest Fõvárost is):
Morva Emília, régiótitkár – 1/388-87-60
 
Nyugat-Dunántúli Régió
Dr. Báthy Andrásné, régiótitkár – 96/335-231
 
Dél-Dunántúli Régió
Dusa Ágnes, régiótitkár – 72/538-088
 
Közép-Dunántúli Régió
Fehér Györgyné, régiótitkár – 22/398-929
 
Észak-Magyarországi Régió
Szekeres Gábor, régiótitkár – 46/401-370
 
Észak-Alföldi Régió
Sipos Béláné, régiótitkár – 52/531-785
 
Dél-Alföldi Régió
Rigóné Kiss Éva, régiótitkár – 62/436-808
 
 

Az anyag PDF formátumban letölthetõ innen.      5907 KB

 

Az akció promóciós filmjének letöltéséhez kattintson ide.    1800 KB

  Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43