(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Küldöttgyűlés Miskolcon
Hírek
2008.06.16.

Küldöttgyűlés Miskolcon

Küldöttgyűlés Miskolcon Április 17-én tartotta az Észak-magyarországi régió küldöttgyûlését, melyen részt vett Elnökünk Kozma Imre atya és Vecsei Miklós ügyvezetõ alelnök úr.
További képekért
klikk
(3 kép)

Küldöttgyűlés Miskolcon

 

 

Április 17-én tartotta az Észak-magyarországi régió küldöttgyûlését, melyen részt vett Elnökünk Kozma Imre atya és Vecsei Miklós ügyvezetõ alelnök úr.

A Máltai Gondoskodás Közhasznú Társaság Ápolási Otthonának és Idõsek Otthonának felügyelõ bizottsági ülését sajtótájékoztató követte, ahol a média képviselõi a 20. éves jubileumához közeledõ szervezet munkájáról kaptak tájékoztatást.

Ezt követte a 2008. évi küldöttgyûlés. Az ülésen megjelentek azok a csoportvezetõk, akik már a kezdetektõl Imre atya mögé állva dolgoznak a rászoruló érdekében és vállalják tovább is a feladatot, ott voltak, akik most úgy gondolják, hogy kissé megfáradtak, és egy sorral hátrébb állnak, átadva a vezetést fiatalabb tagnak. Volt olyan, akinek ellehetetlenült a munkája, mert nincsenek meg településén a feltételek, ott voltak késõbb alakult csoportok vezetõi, küldöttei, és megjelentek most szervezõdõ csoportok képviselõi és az intézményvezetõk is, akik nélkül a ma már nem lehet hathatósan segíteni a rászorulókon.

A küldöttgyûlés – ahogy az SZMSZ írja - régióhoz tartozó helyi csoportok tagjai által választott küldöttek tanácskozó és döntéshozó fóruma, ahol említést teszünk az elõzõ év legfõbb eseményeirõl.

Dr. Kis Imre régióvezetõ számolt be az elmúlt évben végzett szerteágazó munkáról, amit három részre lehet osztani: az önkéntesek által végzett karitatív tevékenységre, az intézményekben végzett szakszerû munkára, és nem utolsó sorban az ifjúsággal együtt megvalósított programokra, amit ajánlani lehet minden máltai csoportnak, hogy helyi iskolákkal mûködjenek együtt. Minden résztvevõ munkáját megköszönte, és kérte a további segítséget a szegények segítésében.

Bihari Attiláné a régió könyvelõje számok tükrében mutatta be a csoportokat és az intézményeket.

Velkey Balázs tanár máltai-gimnáziumi közös ifjúsági munkáról számolt be, ami már hat éve folyik, és az elmúlt három év különösen intenzív volt. Megköszönte azokat a jó máltai programokat, amikben a diákok részt évrõl évre részt vesznek, így pl. az „Adni öröm”-ben majdnem kétszázan, a nyári „Összetartozunk” Máltai Ifjúsági Táborban, vagy legutoljára az „Aprókból épül”-ben, ahol a gyûjtésen felül az ifjúság nevelése is folyik.

Ezen a küldöttgyûlésen a következõ négy év vezetõségét választottuk Vecsei Miklós javaslata alapján, aki az Elnökség ajánlását hozta.

Titkos szavazás után Imre atya megköszönte a küldötteknek, hogy megválasztották a régió vezetõségét, "ezeket a nagyszerû embereket":

- dr. Kis Imre                                régióvezetõt

- dr. Kürtiné Melik Anna              régióvezetõ helyettest

- Mikolai Vince                             lelki vezetõt

 

- "Az a kereszténység, amelyik imádkozni tud csupán, meg jó esetben templomba jár, az önmagában gyenge. – mondta. Csak az a közösség éltet, amelyik közösségnek köze van a világhoz, hisz ezt az ember konkrét szeretet cselekedetben tudja megmutatni. A megajándékozott mindig az, aki jót tesz. Szent Jánosnak mondata, amivel koldult: Legyetek jók magatokhoz, tegyetek jót. Ez a legnagyobb hozadéka a mi tevékenységünknek, mely alakítja a társadalom arculatát. "

Elnökünk kitért a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziummal végzett közös munkánkra:

"Nagy, nagy ajándék számukra a Jezsuita Gimnázium. Föl sem fogjuk valójában, hogy mekkora ajándék készül a számunkra a fiatal középiskolások által, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat azokra a fiatalokra épült, akik 30 évvel ezelõtt ugyanazt a munkát végezték, mint most itt Miskolcon. Bizonyították maguknak is, hogy nincs kereszténység karitatív cselekedetek nélkül.

Mikolai Vince lelki vezetõ atya közös éneklésre buzdította a megjelenteket, hogy így búcsúzzunk egymástól.

A máltai programok után este Imre atya a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjának meghívására a Mindszenti templom Millenniumi termében Kereszténység Húsvét után címmel tartott elõadást.

  

  

  

  

  

  

 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43