(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Tanulmányúton Spanyolországban
Hírek
2014.12.17.

Tanulmányúton Spanyolországban

A Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskolájának két tanára az Erasmus+ pályázaton nyert lehetőség keretében ötnapos tanulmányutat tett a spanyolországi Zaragozában.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szociális Gondozó-és Ápolóképző Szakiskola tanáraiként az ERASMUS+ program keretében, tanulmányúton, Spanyolországban, Zaragozában jártunk. Célunk az volt, hogy néhány, a máltai iskolához hasonló képző intézményt, megismerjünk. Három intézményt látogattunk meg: fogyatékkal élők segítő központját, munkanélküliek komplex átképzését végző központot és egy olyan felnőtteket oktató iskolát, ahol szakácsokat, pincéreket, vállalati adminisztrátorokat, számítógépes grafikusokat és ápoló-gondozókat képeznek. Minket elsősorban a gondozó- és ápolóképzés érdekelt, és azok az intézmények, ahol a diákok a gyakorlatukat végezhetik, illetve később elhelyezkedhetnek.

Tapasztalatunk az volt, hogy a képzés jellege sok mindenben eltérő a magyarországitól, de az ellátás színvonala hasonló. A munkanélküliek átképzése láthatóan jól szervezett és praktikusan rövid, a piaci igényeknek megfelelő. Így a képzésben részt vevők, nagy eséllyel, már a képzés befejezésekor elhelyezkedhetnek.
Utunk szakmai szempontból érdekes és sikeres volt, kiváló kollégákat ismerhettünk meg - olvasható a tanulmányútról készült beszámolóban.

A tanulmányútról készített beszámoló részletei itt olvashatók.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43