Ez történt 2013-ban
Január 01 - március 31
 

Krízisszálló nyílt a Szeretetszolgálat zugligeti központjában, ahol esténként húsz hajléktalan ember kapott menedéket. Pályázati forrásból újabb rehabilitációs program indult, Tarnabodon pedig PAIRS nemzetközi roma integrációs program nyitórendezvényét rendezte meg a Szeretetszolgálat. A Szuverén Máltai Lovagrend 900 éves jubileumi ünnepségén Kozma Imre atya köszöntötte XVI. Benedek pápát Rómában. Az M1-es autópályát megbénító márciusi havazásban elakadt autósok a győri máltaiaktól kaptak segítséget.

További részletek...

Április 01 - június 30.
 

A Máltai Szeretetszolgálat újra megnyitotta a Gyáli úti fertőtlenítő állomást, amelyet korábban az ÁNTSZ működtetett, de 2012-ben bezárt. Győrben négyszáz fogyatékkal élő versenyző állt rajthoz a sportnap versenyszámaiban. Gyöngyösön kilenc osztály ballagott el a máltai középiskolából. A dunai árvíz hetei alatt a folyó teljes magyarországi szakaszán bekapcsolódott a védekezésbe a Máltai Szeretetszolgálat, voltak napok, amikor harminc helyszínen több mint kétezer ember ellátásáról gondoskodott a karitatív szervezet. Pappá szentelésének 50. évfordulóján Győrzámolyban tartott aranymisét Kozma Imre atya

További részletek...

 

Július 01 - szeptember 30.
 

Új hátralékkezelő programot hirdetett az EDF DÉMÁSZ a Máltai Szeretetszolgálattal közösen. Az ócsai lakóparkba megérkeztek az első lakók, a máltai szervezet szociális programot indított a beilleszkedésük megsegítésére. Balatonföldváron 110 mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő fiatal vett részt a máltai táborban, ahol állandó kísérőjük helyett kortárs önkéntesek gondoskodtak róluk. MMSZ SE néven sportegyesületet hozott létre a Máltai Szeretetszolgálat, amely a telepeken élő fiatalok számára teremt sportolási lehetőséget, a Monoron szervezett focicsapata pedig már a Futsal NB II bajnokságban is elindult.

További részletek...

Október 01 - december 31.
 

 Budapesten tartotta közép-európai regionális emlékülését a 900 éves jubileumát ünneplő Szuverén Máltai Lovagrend. Hosszan tartó betegség után elhunyt Szentgyörgyváry Károly, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője. Máltai információs iroda nyílt a Nyugati téri aluljáróban. Vatikánban Ferenc pápával koncelebrált Kozma Imre atya. A SPAR-csoport 160 üzletében bonyolított karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióban minde eddiginél több adomány gyűlt össze.

További részletek...

 
 
 
 

 


LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN