2013. július
 
Az akadálymentesítés a szívekben kezdődik
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat – több sikeresen megszervezett és eredményes nemzetközi tábor példája nyomán –  július 29. és augusztus 4. között rendezte meg a kárpát-medencei mozgássérült magyar fiatalok első nyári táborát Balatonföldváron.  A táborozók között 110 kerekesszékes fiatal volt, akik hasonló korú önkéntes kísérőjük társaságában vettek részt a programokon. A Máltai Szeretetszolgálat vezetői szerint a  fizikai akadálymentesítés önmagában nem elég, az életünk akkor fog megváltozni, akkor kerülünk közelebb a másik emberhez, ha az akadálymentesítés a szívekben és a lelkekben is lezajlik. A tábor eseményeiről naponta beszámoltunk, összefoglalónkat itt olvashatja.
 

Az első hetek az ócsai lakóparkban
  Folyamatosan érkeznek a családok az ócsai szociális lakóparkba, augusztus végéig összesen negyven házat vesznek birtokba lakóik. Elhelyezkedésüket, beilleszkedésüket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális munkásai segítik, akik minden nap jelen vannak a családok között. A július elején indult helyszíni szociális munkának az első pillanatoktól fontos eleme többek között a gyermekeknek szóló programok szervezése, és a közösségépítés. Júliusban „munkába járó” és „bevásárló” buszjárattal bővültek a közlekedési lehetőségek, és néhány álláskeresőnek is sikerült munkához jutnia a Szeretetszolgálat segítségével.

További részletek…
 

Árvíz utáni helyreállítás
  A dunai árhullám levonulása után a károk felmérésében, a helyreállítás megszervezésében is jelentős feladatokat vállalt a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat.  Az ebben résztvevő karitatív szervezetek egyeztetett munkaterv alapján, meghatározott településeken végzik munkájukat. A Máltai Szeretetszolgálat Gönyű, Kisbajcs, Dunaalmás, Esztergom, Szigetmonostor, Szentendre, Baja, Mohács árvízkárosult családjainak nyújt segítséget. Baján segélykoordinációs irodát is nyitott a szervezet, ahol munkatársak és önkéntesek váltják egymást hétről hétre.

További részletek…

Hátralékkezelő program indult
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ július elején jelentette be, hogy idén is folytatódik a két szervezet közös hátralékkezelő programja. A tervek szerint mintegy ezerötszáz, az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztó élhet a lehetőséggel. Elsősorban azoknak jelenthet segítséget a támogatás, akik nagyobb hátralékkal rendelkeznek, kikapcsolási értesítőt kaptak, vagy már ki vannak kapcsolva a szolgáltatásból, de azok a rendszeresen fizető fogyasztók is igényelhetik a támogatást, akiknek szociális helyzetük miatt minden hónapban nehézséget okoz az áramszámla határidőre történő kiegyenlítése.

További részletek…

Röviden

- Kozma Imre atyával,a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökével pappá szentelésének ötvenedik évfordulója alkalmából készített interjút az Új Ember katolikus hetilap, a Magyar Nemzet,  a Magyar Hírlap és a Demokrata. Az interjúk itt elolvashatók.
- 1500 rászorulónak nyújtott segítséget a Máltai Szeretetszolgálat Hitel-S programja. A fizetési nehézségekkel küzdők támogatására 2009-ben indult program az adósságcsapdába került családokat segíti. Tovább…
- Kétezer adag étel fogyott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri főépületének kertjében tartott ételosztáson, melyen Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Mága Zoltán hegedűművész önkéntesek segítségével osztott ételt. Beszámoló és videó a karitatív akcióról itt .
- Új támogatási lehetőségekkel is segíthetjük a Máltai Szeretetszolgálat munkáját, erre online biztosításkötéssel és a közüzemi számlák automatánál történő befizetésekor is lehetőség nyílik. A Poli.Pay terminálrendszer használatáról és a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft-n keresztül történő támogatásról itt, és itt talál részleteket.

- Gyógynövények gyűjtésére és termesztésére képzik ki a hajléktalan embereket Kecskeméten. A programba 25 embert választott ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy személyes kíséréssel, szociális segítséggel képesek legyenek a 22 hónapos program végére önállóan élni, dolgozni és lakni. Tovább…

Impresszum és leiratkozási információk helye

 


LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN