2013. május
 
A Máltai Szeretetszolgálat küldöttgyűlése
  Május 25.-én a Szarvas Gábor úti Központban tartotta meg országos küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. A Szeretetszolgálat legfőbb döntéshozó fóruma elfogadta a múlt évi tevékenységről szóló beszámolót és jóváhagyta a költségvetést is. A küldöttgyűlés egyik központi gondolata a gyökerekhez való visszatérés, az önkéntes hálózat megújítása volt. Vecsei Miklós alelnök azt hangsúlyozta, hogy a Szeretetszolgálat olyan szervezet, amelyben "Isten szívet adott a gondolkodásnak". A küldöttgyűlés kiemelt témája a 25. évfordulóhoz kapcsolódó felkészülés volt. Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök kiemelte, hogy a jubileumi év kapcsán szervezett az ünnepségsorozat célja megmutatni a világnak, hogy a Szeretetszolgálat mire képes és milyen tevékenységet végez.
További részeletek…
Máltaiak a csíksomlyói búcsún
  A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2013-ban is népes táborral képviseltette magát a csíksomlyói búcsún. A több százezer zarándok között ott volt a karitatív szervezet több száz munkatársa és önkéntese is. Nagyobb csoportok indultak az Észak-Magyarországi és a Dél-Alföldi Régióból is. Jelen volt a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének számos tagja is. Az esemény egészségügyi biztosítását,  csakúgy, mint az előző évben, a Máltai Mentőszolgálat látta el.

További részletek
 

Színes gyermeknapi programok országszerte
  Gyermeknapon a Máltai Szeretetszolgálat számos programmal kedveskedett a legkisebbeknek, változatos eseményekkel várták a legkisebbeket, a nagyobbakat de még a szüleiket is a szervezet játszóterein és számos intézményében is. Az óbudai Silvanus sétányon található máltai játszótéren könyvmegállót alakítottak ki, ahonnan minden érkdeklődő kivehet egy könyvet, ha otthagy helyette egy másikat. A Felcsúton, Kadarkúton, Győrött és Monoron megtartott gyermeknapi rendezvényeken célba dobás, zsákban futás, horgászás, arcfestés, óriáscsúszda, néptánc csoportok vagy tűz-zsonglőrök gondoskodtak a jó hangulatról. A programokban összesen többezer gyermek vett részt. A Szeretetszolgálat mobil játszóterei 18 településen fordultak meg.
A programokról részletesen itt és itt olvashat
 
Kiss G. Barnabás káplánná avatása
  A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége Ėszak-Amerikai Delegációja tavaszi lelkigyakorlatot tartott Washington, DC közelében, a Színeváltozásról elnevezett lelkigyakorlatos házban (Mount Tabor). A Hit Ėvének mélyebb megértéséről és átéléséről elmélkedtek a résztvevők. A ház kápolnájában 2013. május 24-én Kiss G. Barnabás ferencest, a detroiti Szent Kereszt magyar plébánia lelkipásztorát és a külföldi katolikus magyar pasztoráció észak-amerikai delegátusát a Máltai Lovagrend káplánjává avatták. A Rend keresztjét az új káplán miseruhájára Jeszenszky János nagykeresztes lovag, a szövetség alelnöke tűzte fel, ugyanakkor átadta néhai Mustos István piarista, egykori passaic-i magyar plébános és rendi káplán máltai stóláját. A szertartás több rendtag, köztük Megyesy Jenő, észak-amerikai delegátus, és számos helybeli hívő, valamint Paul G. Wynants szerzetes házfőnök jelenlétében zajlott le.
Röviden

- Ballagás. Kilenc osztály 251 tanulója ballagott el a Máltai Szeretetszolgálat gyöngyösi Szakiskolából május 4-én. A középiskolát a tanév elején vette át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Tovább…
- Máltai Esték. Az idén elindított rendezvénysorozat keretében Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke "A nyomorúság arcai” címmel tartott előadást.
- A tevékeny időskorról tartottak nemzetközi konferenciát Budapesten május 9.-én. A rendezvényen előadást tartott Győri Dani Lajos a Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Tovább…
- Pro Urbe díjat kapott Soós Ferenc nyugalmazott tanár, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tagja Miskolcon, a város ünnepén. 

Impresszum és leiratkozási információk helye

 


LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN