2013. február
 
900 év szolgálat
  Február 9-én a Szuverén Máltai Lovagrend fennállásának 900. évfordulóján a vatikáni Szent Péter Bazilikában XVI. Benedek pápa köszöntötte a többezer jelen lévő képviselőjét. Az ispotályos rendként alakult, és a mai napig orvosi és szociális segélynyújtással foglalkozó szervezetnek az egész világon 13500 tagja és 80 ezer önkéntese van, ezen felül 25 ezer orvos és más egészségügyi dolgozó vesz részt a munkájában. A Szuverén Máltai Lovagrend a világ 104 országával létesített kétoldalú kapcsolatot kórházak, mentőszolgálat, szociális segélyszolgálat és más a szegényeket és a szenvedőket segítő hálózat fenntartásával. (További részletek...)

XVI. Benedek pápa utolsó üzenete a magyaroknak
 

A Szuverén Máltai Lovagrend 900. évfordulóján a vatikáni Szent Péter bazilikában Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte XVI. Benedek pápát, aki a rövid találkozás végén azzal búcsúzott: "Vigyázzanak Szent István örökségére!". Kozma Imre atya szerint ez az üzenet a magyarság egészének szól. Mindenkinek, függetlenül attól, hogy tanításnak vagy tehernek érzi. Két nappal később az egyházfő bejelentette lemondását, így kijelenthető, hogy XVI. Benedek pápa utolsó, magyaroknak címzett üzenetét a Máltai Szeretetszolgálat elnöke hozta el Magyarországra.

További részletek...


Ideiglenes téli menedék
 

A téli krízis időszakban idén is ideiglenes menedéket nyitott a Máltai Szeretetszolgálat országos központja, a tanácskozások helyszínéül szolgáló legnagyobb helyiséget húsz vasággyal rendezték be. Az ideiglenes szálló hat héten át minden nap telt házzal működött, az ott alvó emberekről önkéntesek gondoskodtak. Hasonló, ideiglenes menedékhely nyílt az Etele téren is, ahol a Volánbusz második alkalommal ajánlotta fel oktatóközpontját az utcán élő, kihűléssel fenyegetett emberek elhelyezésére. Az Etele téren összesen háromszáz hajléktakan ember fordult meg. A leghidegebb hetekre megnyitott plusz főrőhelyek február végéig tartottak nyitva.

(További részletek...)

Európai roma integrációs program indult
 

Az Európai Unió támogatásával nyolc országot érintő roma integrációs program indult  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével. A nyitókonferenciát február 7-én rendezték a Szeretetszolgálat "referenciatelepülésének tekintett" Tarnabodon. A PAIRS (Effective Programmes for the Active Integration/Inclusion of the Roma in South-East Europe) programban azokat a jól bevált gyakorlatokat, módszereket gyűjtik össze, amelyek működőképesek és hatékonyak voltak a romák integrációjában, felzárkóztatásában.

További részletek...

Röviden

- A Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével épült óvodát is felkereste Srí Lankán a hivatalos látogatásra érkezett Kövér László házelnök.  (Tovább...)
- A mesefal festő programjával és a máltai játszóterekkel mutatkozott be a Szeretetszolgálat az OTP Bank dolgozói körében szervezett esten, melyen mintegy 200 önkéntes ismerkedett a karitatív munka lehetőségeivel. (Tovább...)
- Göncön tartotta hivatalos megnyitóját az Abaúj-Hegyközben megvalósuló gyerekesély program. (Tovább...)
- Báró Szentgyörgyvölgyi és Galánthai Bakách-Bessenyey Ferenc nagykeresztes tiszteleti lovagtól búcsúzott a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. (Tovább...)
- Elhinyt Gosztonyi és Kövesszarvi Gosztonyi Pálné Pintér Éva magisztrális dáma. (Tovább...)

 

 


LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN