2009. december 9. – 1. évfolyam 11. szám 
 

Kedves Olvasó!

Küldje tovább a hírlevelet azoknak az ismerőseinek, barátainak, akikről úgy gondolja, hogy érdekelhetik a Máltai Szeretetszolgálatnál történtek, vagy küldje el azok e-mail címét, akik szívesen olvasnának munkánkról!
 

Fókuszban: "Adni öröm" karácsonyi adománygyűjtés

A Szeretetszolgálat megalakulása óta vallja, hogy a másik emberen való segítés nem csupán a karitatív szervezetek dolga. A társadalom minden tagjának felelõssége a közös boldogulás. Munkánk során mindig kerestük azokat az alkalmakat, amelyek segítségével sok embert bevonhatunk ebbe a közösségi segítõ munkába.
 
 
Talán a legnagyobb tömegeket megmozgató és megszólító máltai akció az 1997-ben indított, s a Magyar Rádió Napközben című műsorával közösen kezdeményezett élelmiszeradomány-gyűjtés.
 
A program lényege, hogy karácsony előtt pár nappal - december 15-20. között 5 napon keresztül - országszerte az Interspar, a Kaiser's és a Spar kijelölt üzleteiben máltai önkéntesek szólítják meg a vásárlókat, és azt kérik, hogy aki teheti, karácsonyra vásároljon valamit egy számukra ismeretlen, de a Szeretetszolgálattól segítséget kérő idős ember vagy nagycsalád ünnepi csomagjába.
 
174 helyszínen gyűjtünk országszerte. Az ajándékozott élelmiszerekbõl, édességbõl sok ezer szeretetcsomag készül.
 
Természetesen a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei nemcsak a nagy tömegű adománynak örülnek, hanem azoknak a találkozásoknak is, amelyekben részük lehet a gyûjtés napjai alatt. Minden évben vannak olyan szép, lelket emelõ élményeink, amelyek az emberi szolidaritás és az áldozatvállalás bizonyítékai, és amelyek erõt adnak munkánk további végzéséhez.
 
 

Működőképes Nemzeti Segélyvonal

 
Katasztrófa esetén azonnali adománygyűjtéssel segít egy új kezdeményezés, amelyben a Magyar Máltai Szeretetszoglálat is részt vesz.
 
 

Felemeltük szavunkat

2009. november 6-án sajtótájékoztató keretében adtunk hangot a szegények helyzetét javítani szándékozó intézkedések elgondolkoztató hatásáról és az őket támogató szervezetek működését megnehezítő körülményekről.
 

Idősbarát lakásprogram ismét

Győrben városi program keretében folytatódik "Idősbarát" lakásprograunk.
 
 
Bővebben...

Suzukit kaptuk ajándékba

Hisashi Takeuchi úr, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója egy Suzuki SX4 típusú gépkocsit ajándékozott Szeretetszolgálatunknak.
 
Bővebben... 
 

Katasztrófavédelmi önkénteseink első képzése

A katasztrófavédelmi önkéntesek számára rendezett első képzésünk befejeződött, tizennégyen kaptak tanúsítványt. A képzést, amelyen kárpátaljai testvérszervezetünk önkéntesei is részt vettek, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Ügyek Főosztálya támogatta.
 

Ezren kapnak ajándék szemüveget

Az Ofotért országos bolthálózatában az általunk támogatottak közül ezer ember szemvizsgálatát végzik el december 15-ig. Az első szemüvegeket 2009. november 26-án vették át támogatottjaink, a karácsonyi ünnepekre mindenkihez eljut a jó látás ajándéka.
 
Bővebben...  

Perselyek a Subway üzleteiben

Gyermekek étkeztetésére gyűjtünk a Subway üzleteiben.
 
Bővebben... 

Lezárult "Foltmentes  adomány" akciónk

Negyvenkét tonna szétosztható ruhát és hétmillió forint támogatást eredményezett a "Foltmentes adomány" program 2009-ben!
 
Bővebben... 

Jótékonysági est a Tolerancia Világnapján

 
2009. november 16-án, a Tolerancia Világnapján „Palya Bea és a mesemondók estje” címmel jótékonysági rendezvényt szerveztünk a Városi Könyvtárral együttműködve.
 

Mentőautóval segítettünk

Mentőautót adományoztunk a Romániai Máltai Segélyszolgálat Nagybányai Szervezetének.
 
  
  
 
Amennyiben valamelyik programunkat támogatni kívánja, megteheti ezt bankkártyája segítségével. Az internetes vásárlással teljesen megegyező módon lehetséges a tranzakció lebonyolítása.
 
 

Köszönettel fogadjuk észrevételét, javaslatait a hirlevel@maltai.hu e-mail címen.

 
 
 
 2009. | © Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN