2009. október 28. – 1. évfolyam 10. szám 
 

Kedves Olvasó!

Küldje tovább a hírlevelet azoknak az ismerőseinek, barátainak, akikről úgy gondolja, hogy érdekelhetik a Máltai Szeretetszolgálatnál történtek, vagy küldje el azok e-mail címét, akik szívesen olvasnának munkánkról!
 

Fókuszban: köszönet az 1%-ért!

Köszönjük támogatóinknak, hogy a személyi jövedelemadójuk 1 %-át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére ajánlották fel!
 
 
2008-ban az APEH 35.986.907,- Ft-ot utalt át Szeretetszolgálatunknak, amelyet az alábbiak szerint használtunk fel:
 
 
Pécsett gyermekvédelmi szakellátás keretében 10 fő (6-21 év közötti) tartósan beteg, illetve fogyatékos (különleges ellátást igénylő) gyermekek számára otthont nyújtó ellátást biztosítunk a „Csilla ház”-ban, az intézmény fenntartási költségeihez járultunk hozzá 2.500.000,- Ft-tal;
 
 
29 támogató szolgálatunk segíti a fogyatékkal élőket országszerte, ezen intézmények fenntartási költségeihez járultunk hozzá 10.236.907,- Ft összeggel, melyből
  • mozgásukban akadályozott személyek szállítására átalakított 7 gépkocsi leasingdíját fedeztük (5.136.907,- Ft),
  • a pátyi szolgálat gépkocsijának beszerzését támogattuk (1.200.000,- Ft),
  • a győri intézmény fenntartási költségeihez járultunk hozzá (3.900.000,- Ft),
13 máltai játszóteret működtetünk országszerte, ezek közül a miskolci és a tatabányai fenntartásához járultunk hozzá 3.750.000,- Ft-tal;
 
Veszprémben átvesszük a hajléktalan emberek ellátását, a program beruházási költségeire fordítottunk 19.500.000,- Ft-ot, részleteiben:
  • nappali ellátó és mosoda kialakítására ingatlanvásárlás (10.125.000,- Ft),
  • szociális bérlakások céljára ingatlanvásárlás (9.375.000,- Ft). 

Segítse soproni csoportunkat webes szavazással!

 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoport
 
 
A Heineken Hungária honlapján három szervezet verseng a sörgyár adományáért. Segítsék soproni csoportunkat webes szavazással!
 
 
Soproni önkénteseink az alábbiakat kívánják megvalósítani, ha elnyerik a támogatást: 
 
Kitűzött cél: A támogatás elnyerése esetén defibrillátor, ambubaba, notebook, projektor vásárlása, közösségépítés céljából nyári gyermektábor szervezése.
 
Soproni Csoportunkról:
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja a rászorulókat természetbeni adományokkal támogatja, mint például rendszeres ruha, cipő és élelmiszerosztás. Működtet idős klubbot, „Toddler” baba-mama klubot is. „Csillagháló” címmel olyan foglalkozásokat tartanak, ahol kutyaterápiával kívánnak segíteni a fogyatékkal élő gyermekeknek. Hospice és önkéntes kórházi szolgálattal segítenek a kórházból hazabocsátott végstádiumos daganatos betegeknek. Folyamatosan elsősegély-nyújtási képzésben részesülnek, részt vesznek regionális bemutatókon, nemzetközi versenyeken. Alapvető céljuk, a generációk közelebb kerülésének elősegítése, az összetartozás-érzés erősítése.
 
Köszönjük a segítséget! 

Csészényi gondoskodás

Egy jó kávé mellé szívesen ül le az ember beszélgetni. Amikor segítünk valakin, mindig személyesen tesszük. Szervezeti keretek között, de személyesen, munkatársainkon, önkénteseinken keresztül. A találkozások fontos percei életünknek. Az országos hálózatunkhoz tartozó máltai csoportok és intézmények rendszeresen szerveznek összejöveteleket, ahol mindig igyekszünk – ha szerény keretek között is - megvendégelni az általunk támogatott embereket.
 
 
Az Omnia kávé forgalmazója, a SaraLee Magyarország Kft. elhatározta, hogy az általunk szervezett találkozásokhoz adományként biztosítja a kávét. Ha valaki megvásárolja a program emblémájával ellátott kávét az üzletekben, két csészényi kávéval segít nekünk megvendégelni pártfogoltjainkat. Az idősek, fogyatékkal élők, bármilyen „kategóriába” sorolható rászoruló emberek számára a szeretet, a megértés, a hozzáértő segítség a fontos, ezt jól egészíti ki egy forró kávé, egy „Csészényi gondoskodás”.
A programot több TV csatornán fogják hirdetni. A reklámfilm felvételéhez statisztákat keresünk. Aki tud, jöjjön el 2009. november 5-én csütörtökön 18:30-ra a Városligetbe a Műjégpályára és segítsen a reklámfilm elkészítésében. Minden résztvevő egy csomag kávét kap ajándékba.

Idősbarát lakásprogramuk záró eseménye

Mezőkövesden szeptember 21-22-én értékelő konferenciával zárult Idősbarát lakásprogramunk, amelyet a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal együttműködve két hónap alatt bonyolítottunk le. A program célja az volt, hogy az idős, többnyire magányos emberek minél tovább élhessenek saját otthonukban.
 
 

Segítségünk Zetelakán

A templom tatarozásához szükséges vakolatanyagok beszerzésében segítettük a zetelakai közösséget. Szűz Mária születésének ünnepére (szeptember 8), a templom búcsúnapjára készült el a felújítás.
 
 
 

Oklevél átadása Csíksomlyón

A Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 20. évfordulója alkalmából Kozma Imre atya oklevelet adott át Simon Évának Csíksomlyón.
A Csíkdánfalván élő Simon Éva hosszú évek óta támogatja Észak-magyarországi Régiónkat, segíti munkatársaink csíksomlyói zarándoklatát, részt vesz az "Összetartozunk" máltai nyári táborok szervezésében.
 

Gyulafehérvár ünnepe

2009. szeptember 29-én délelőtt 10 órakor hálaadó szentmise keretében zárult a Gyulafehérvári Főegyházmegye millenniumi éve. A szentmisén koncelebrált Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.
 
Bővebben...  

Győri programunk elismerése

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) a gyermek- és fiatalkori bűnmegelőzés legjobb gyakorlatának ítéli oda az Európai Bűnmegelőzési Díjat (EPCA). A magyarországi projektet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Bűnmegelőzési Osztálya delegálja. A szakértőkből álló testület 2009. szeptember 29-én megtartott ülésén Nyugat-dunántúli Régiónk "Veled-érted" programját választotta ki az európai szintű megmérettetésre. Az ECPA díj odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt a 2009. december 9-én és 10-én Stockholmban rendezendő Legjobb Gyakorlatok Konferenciája (Best Practice Conference) keretében, amelyen a jelölt projektek képviselői prezentációban mutatják be programjukat.
 
Bővebben... 

Lezárult "Foltmentes  adomány" akciónk

Negyvenkét tonna szétosztható ruhát és hétmillió forint támogatást eredményezett a "Foltmentes adomány" program 2009-ben!
 
Bővebben... 

Fair trade alma

 
A Fair Trade méltányos kereskedelmet jelent, egyben egy civil mozgalom elnevezése is. A Fair Trade mozgalomnak az a fő célja, hogy a termelők méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak az áruikért. A haszon nagyobb része általában a kereskedőkhöz kerül. A Fair Trade civil hálózathoz tartoznak olyan kereskedő cégek, amelyek az áruk forgalmazásából származó hasznot igazságosan osztják meg a termelőkkel. Azzal is segítünk, ha közvetlenül a termelőktől vásárolunk. Második esztendeje támogatjuk a beregi almatermelőket azzal, hogy közvetlenül tőlük vásároljuk meg budapesti intézményeink számára az étkezési almát.
 

Képzés előkészítése Nagybányán

2009. október 13-án katasztrófavédelmi önkéntesek közös képzésének előkészítő megbeszélése zajlott le Nagybányán (Baia Mare).
 
  
  
 
Amennyiben valamelyik programunkat támogatni kívánja, megteheti ezt bankkártyája segítségével. Az internetes vásárlással teljesen megegyező módon lehetséges a tranzakció lebonyolítása.
 
 

Köszönettel fogadjuk észrevételét, javaslatait a hirlevel [kukac] maltai.hu e-mail címen.

 
 
 
 2009. | © Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN