2009. augusztus 26. – 1. évfolyam 8. szám 
 

Kedves Olvasó!

Küldje tovább a hírlevelet azoknak az ismerőseinek, barátainak, akikről úgy gondolja, hogy érdekelhetik a Máltai Szeretetszolgálatnál történtek, vagy küldje el azok e-mail címét, akik szívesen olvasnának munkánkról!
 

Fókuszban: "Magyarország legnagyobb szíve"

2009. augusztus 15-én megünnepeltük a befogadás napját, amikor megemlékeztünk a keletnémet menekültek befogadásának 20. évfordulójáról. A megnyílt határ és a határokon átívelő szeretet akkor erősebb volt, a diktatúra és a bürokrácia béklyóinál.
 
Húsz évvel ezelőtt megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelynek közreműködésével sok százezer segíteni akaró és rászoruló talált egymásra. A befogadás napja ma is arra szólít fel bennünket, hogy úgy mint húsz évvel ezelőtt, ma is otthont készítsünk szívünkben a rászoruló embereknek. Az elmúlt húsz év tapasztalata alapján valljuk, hogy Magyarországnak van a legnagyobb szíve.
 
 
 
Felhívásunkra sokan varrtak szíveket és ezekből készítettük el a budapesti Szent István Bazilika előtt „Magyarország nagy szívét”.
   

A Béres Gyógyszergyár adománya

A Béres Gyógyszergyár rendszeres támogatónk. Vitamintablettákat adományoztak, amelyekkel a máltai játszótereken rendszeresen jelen lévő gyermeket láttuk el. Temesvárra is szállítottunk a készítményekből, ezeket idős emberek számára osztotta szét testvérszervezetünk.
Bővebben...
 

Mentőápolói tanfolyamot indítunk

Több mint tíz éve szervezünk mentőápolói tanfolyamokat. A képzés célja, hogy lehetőséget teremtsünk a mentőápolói munka megismerésére minden érdeklődő számára, függetlenül az illető egészségügyi előképzettségétől.
 
 
2009/2010 évi képzésünk szeptember 9-én kezdődik. A tanfolyamon mentőápolói minimumvizsga szerezhető, amely feltétele annak, hogy a végzettek a Máltai Mentőszolgálat önkéntesei lehessenek.
 
Jelentkezni kizárólag e-mailen lehet. A tudnivalókat az érdeklődők a www.maltaitanfolyam.hu oldalon olvashatják.
 

Hálózat a közösségért

A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (Démász) - a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján - visszatéríti a 2008. évi, az egyetemes szolgáltatás árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét. A MEH módosító határozata alapján a Démász a visszatérítendő összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott Krízisalapba fizeti be, míg 40 százalékát a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatja, hogy így a rászoruló lakossági fogyasztókat támogathassa. Megállapodás történt arról, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kizárólag a Csongrád és Békés megyében élő rászorulókat fogja támogatni.
 
A program részleteit tartalmazó szerződésen most dolgozunk. A részletekről a Hírlevél következő számában adunk tájékoztatást.
 

Századik számához érkezett "Tündérkert" c. lapunk

A "Játszva megelőzni" program keretében indítottuk a lapot 8 évvel ezelőtt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a benne közvetített tartalmak erősítsék a program megvalósulását, hírt adjanak a játszótereink életéről, tevékenységéről.
 
 
A visszajelzések alapján a szülők, gyerekek, pedagógusok szívesen forgatják a Tündérkertet, s mi ezek nyomán továbbra is nagy kedvvel dolgozunk az újságért.
Bővebben... 
  

Gulács Önkormányzatának támogatása

Gulács Önkormányzata térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta a település használaton kívüli orvosi szolgálati lakását önkénteseink, munkatársaink nyaralásának támogatására.
 
A Tisza menti községben több nagycsalád pihenhetett július és augusztus hónapban.
 
 
 
 
Mentőszolgálatunk önkéntesei itt tartották a szeptemberben induló tanfolyam megszervezésével kapcsolatos megbeszélést, és a kikapcsolódásra is lehetőségük nyílt.
 
 
Köszönjük Vass Albert polgármesternek és testületének!
 
  

Több százezren a nyomor szélén

Szeretetszolgálatunk alelnöke, Vecsei Miklós a Nap Kelte c. TV műsor vendége volt. A vele készült beszélgetést megtekinthetik, ha ide kattintanak.
 

Pápai csoportunk elismerése

Augusztus 20-a alkalmából kitüntették pápai csoportunkat. Az Önkormányzat által alapított Pro Publico díjat a Szent István napi ünnepségen dr. Kovács Zoltán polgármester adta át Szita Tamásnénak, a csoport vezetőjének.
   

Borfesztivál 2009

Szeptember 9-13. között ismét megrendezik a Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivált a Budai Várban. A program része lesz a jótékonysági borárverés a Hadtörténeti Múzeumban 17-én. A vacsorával egybekötött jótékonysági borárverésen a fogások között a felajánlott tételek termelőitől kóstolhatnak borokat a licitálók, érdeklődők. A hazai borászok kiváló borai kerülnek kalapács alá, a befolyt összeg idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat céljaira kerül felajánlásra. Köszönjük!
Bővebben...
  
 
Amennyiben valamelyik programunkat támogatni kívánja, megteheti ezt bankkártyája segítségével. Az internetes vásárlással teljesen megegyező módon lehetséges a tranzakció lebonyolítása.
 
 

Köszönettel fogadjuk észrevételét, javaslatait a hirlevel [kukac] maltai.hu e-mail címen.

 
 
 
 2009. | © Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN