2009. március 17. – 1. évfolyam 3. szám 
 

Kedves Olvasó!

Küldje tovább a hírlevelet azoknak az ismerőseinek, barátainak, akikről úgy gondolja, hogy érdekelhetik a Máltai Szeretetszolgálatnál történtek, vagy küldje el azok e-mail címét, akik szívesen olvasnának munkánkról!
 

Fókuszban: vállalatok társadalmi szerepvállalása

 
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása egy olyan fogalom, mely szerint a vállalatok a társadalmi és környezeti megfontolásokat önkéntes alapon beépítik üzleti tevékenységükbe és a tevékenységükben érdekeltekkel fenntartott kapcsolataikba. Figyelembe veszik tevékenységük egyes szociális és környezeti szempontjait és ezzel vállalkozásukhoz értéket adnak hozzá.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több céggel tart fenn kapcsolatokat, amelyek elfogadják a mi értékeinket, törekvéseinket és hajlandók együttműködni velünk. Egyik legfontosabb partnerünk a Spar Magyarország Kft, amely évek óta támogatja önkéntesekkel működtetett Mentőszolgálatunkat.
 
Tavaly karácsony óta ez az együttműködés tovább szélesedett. A Spar élelmiszer áruházaiban 200 és 500 forint értékű, vonalkóddal ellátott adománykártyákat lehet vásárolni a pénztáraknál. A pénztáros a kártyán lévő vonalkódot beolvassa a pénztárgépbe és a számlához így hozzáadott adomány teljes egészében hozzánk kerül. A kártyákat az adományozás után a vásárlók eltehetik emlékbe, vagy visszatehetik abba a tartóba, ahonnan elvették. Arra is lehetőség nyílik, hogy a már eltett kártyát legközelebb magukkal hozzák, s azt ismételt ajándékozásra használják.
 
 
  

 
 

Gondoljon ránk, amikor adóbevallását elkészíti! Köszönjük!

 
 

Szorosabb kapcsolatok a Szuverén Máltai Lovagrend és az Európai Unió között

 
Fra’ Matthew Festing, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere José Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság elnökével együttműködési megállapodást írt alá Brüsszelben.
Bővebben... (angol nyelven)
 
 
 

 

Hamis adománygyűjtés 

 
Fejér megyéből értesítettek bennünket, hogy ismeretlenek mobiltelefonon felhívnak jó szándékú embereket és adományt gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére "mentőautó vásárlásához." A felajánlott adományokért "futárt" küldenek.
 
 
Kérjük, ne hagyják félrevezetni magukat! Sohasem élünk ilyen eszközökkel.
 

  

2744 db pályázat érkezett be!

A nyertesek március 23-a után kapján meg az értesítést.
 
Bővebben...
 
 
 

 
 
Gyűlnek a szívek a Westend-ben! Önkénteseink az ország különböző részéből vállalták, hogy egy-egy napot a képen látható hatalmas térkép mellett töltenek el és tájékoztatják az érdeklődőket, fogadják a szíveket. Volt aki a Felvidékről jött el, hogy segíthessen! Bővebben...
 

Írjon vendégkönyvünkbe!

 
Bárki írhat üzenetet számunkra, mindegyikre válaszolunk is!
 
"Amikor egy vendégkönyvet tesznek elém, hogy írjak be valamit, mindig szívesen forgatom lapjait és olvasgatom mások sorait" (a Szerk.).
 
Íme egy kis ízelítő internetes vendégkönyvünkből:
 
Bősze Emil Miklós 2009-02-04 07:57:26
Véletlenül (?) idetévedtem . Üdvözlettel : e .
--- Beszélgessünk ! --- (részlet) --- Oly nagyszerű is , hogy végre elbeszélgethetünk . Úgy vártam már , hogy magunk között lehessünk . Csak ketten . Elválaszthatatlanul . Te , meg én . Újra Veled . Mint egykor . Együtt már . Egymáshoz közel , kiket az Idő egymás mellé rendelt . Egy pillanatra . Nem többre . Egy Életre . Örök Életre . --- emil.bosze [kukac] freemail.hu
 
Vég Róbertné  2009-01-31 18:49:20
4 gyermekemet egyedül nevelem, és sajnos a mosógépem tönkrement, ha valakinek lenne fölösleges hajdú energomat mosógépe nagyon szívesen elfogadnám. előre is köszönöm. tisztelettel Vég Róbertné
 
kisné nagy éva 2008-12-29 10:48:27
szeretném megköszönni a dec.25-én nagy gyulához békásmegyerre kihívott mentősőknek a kedves, segítőkész munkájukat.a csoda is megtörtént,nem fogadták el a pénzt!!!kaptak helyette egy szép üvegszivet:-), mert megérdemlik.
 
 
 
Amennyiben valamelyik programunkat támogatni kívánja, megteheti ezt bankkártyája segítségével. Az internetes vásárlással teljesen megegyező módon lehetséges a tranzakció lebonyolítása.
 
 

Köszönettel fogadjuk észrevételét, javaslatait a hirlevel@maltai.hu e-mail címen.

 
 
 
 2009. | © Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN